Tradičný maďarský guláš
Ingrediencie
3 kg hovädzieho mäsa (krk alebo plece)
3 kg hovädzieho mäsa (krk alebo plece)
• 6 veľkých cibúľ • 8 strúčikov cesnaku
• 6 paprík (ideálne červené)
• 6 paradajok
• 3 lyžice sladkej papriky
• 6 bobkových listov
• Soľ a čierne korenie podľa chuti
• 3–4 litre vývaru (alebo vody)
• 3 lyžice oleja
• 3 lyžičky mletej rasce
• 2 lyžičky mletej čiernej papriky
• 1 lyžička mletej čili papriky (voliteľné)
Postup:
1. Na oleji v kotlíku opražte nakrájanú cibuľu do sklovita.
2. Pridajte na kocky nakrájané mäso a opečte zo všetkých strán.
3. Pridajte nakrájaný cesnak, papriku, paradajky a krátko osmažte.
4. Posypte sladkou paprikou, rascou, soľou, korením a čili (ak používate).
5. Zalejte vývarom a pridajte bobkové listy. Nechajte variť na miernom ohni 3–4 hodiny, kým mäso nie je jemné.
6. Ak je guláš príliš hustý, pridajte trochu vývaru alebo vody.
Na prípravu budete samozrejme potrebovat kotlík na guláš, kotlinu, alebo trojnožku.
Odporúčame Vám vybrať si jednu z naších už vytvorených kotlíkových súprav.