S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "OK" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.

Tradičný kotlíkový guláš 10L

19.12.2024

Tradičný kotlíkový guláš 10L

Recept na skvelý tradičný kotlíkový guláš - Príprava na 10L chutného gulášu

Tradičný maďarský guláš

Ingrediencie

3 kg hovädzieho mäsa (krk alebo plece)

3 kg hovädzieho mäsa (krk alebo plece)

• 6 veľkých cibúľ • 8 strúčikov cesnaku

• 6 paprík (ideálne červené)

• 6 paradajok

• 3 lyžice sladkej papriky

• 6 bobkových listov

• Soľ a čierne korenie podľa chuti

• 3–4 litre vývaru (alebo vody)

• 3 lyžice oleja

• 3 lyžičky mletej rasce

• 2 lyžičky mletej čiernej papriky

• 1 lyžička mletej čili papriky (voliteľné)


Postup:

1. Na oleji v kotlíku opražte nakrájanú cibuľu do sklovita.

2. Pridajte na kocky nakrájané mäso a opečte zo všetkých strán.

3. Pridajte nakrájaný cesnak, papriku, paradajky a krátko osmažte.

4. Posypte sladkou paprikou, rascou, soľou, korením a čili (ak používate).

5. Zalejte vývarom a pridajte bobkové listy. Nechajte variť na miernom ohni 3–4 hodiny, kým mäso nie je jemné.

6. Ak je guláš príliš hustý, pridajte trochu vývaru alebo vody.

 

Na prípravu budete samozrejme potrebovat kotlík na guláš, kotlinu, alebo trojnožku.

Odporúčame Vám vybrať si jednu z naších už vytvorených kotlíkových súprav.

Kotlík s kotlinou

Zdielaj na FB

Vytvorené systémom www.webareal.sk

MjgzMm