Paellá súprava 200 mm
Obsahuje:
Paella horák, priemer 200 mm
Nožičky na paella horáky 200 mm - 300 mm, výška 76 cm
Originálny Paella horák na propán bután od renomovaného Španielskeho výrobcu s viac ako 70 ročnou históriou vhodný pre varenie najmä na Paella panviciach. Horák je samozrejme vhodný pre akékoľvek iné využitie v gastronómii.
Priemer: 20 cm
Dĺžka: 43 cm
Počet okruhov: 1
- regulácia výkonu až 5 kW
- spotreba PB max 364/357 g / h
- oceľový horák: Ø 200mm
- povrchová úprava: smalt
- prevádzkový tlak 28/37 mbar
- G-30 / G-31
- Kategória: 2H3+
- vstup pre propán butánovú hadicu s vnútorným Ø 8 - 9 mm
- Vyrobené v Španielsku renomovaným výrobcom Garcima s.l.
Paella je typické španielske jedlo z ryže , podobné rizote alebo kari . Pochádza zo španielskeho mesta Valencie. Ľudia , ktorí v Španielsku nežijú , paellu zvyčajne vnímajú ako národné jedlo Španielska , ale väčšina Španielov ju skôr pokladá za regionálny pokrm , vyskytujúce sa v oblasti Valencia . Obyvatelia Valencie ju naopak považujú za jeden zo svojich symbolov .
Podobne ako v prípade rizota existuje veľa receptov s rôznymi ingredienciami . Na rozdiel od rizota sa však v Paella častejšie objavujú plody mora , zelenina a korenie . Pripravuje sa na špeciálne nízkej rovnej panvici s ušami zvané paellera a výsledný pokrm je menej lepivý.
Paella sa prvýkrát objavila v chudobnejších oblastiach na juhu Španielska . Vznikla na rybárskych lodiach na spôsob arroz caldoso; išlo vtedy o jedno z najchudobnejších jedál pre rybárov. Pri príprave paelly je najdôležitejšou prísadou ryža, ktorá sa neumýva, pretože škrob pri varení spôsobuje potrebnej zahustenie .
NAJPREDÁVANEJŠIE
Kotlíková spúprava s nerezovou kotlinou a kotlíkom 20 L + Smaltovaná paella panvica
Oceľová grilovacia panvica Paella 46